برای پخت دلمه برگ مو دستور پخت های متفاوتی وجود دارد. بعضی ، دلمه با طعم ترش را  دوست دارند و بعضی دیگر طعم  شیرین. ولی دستور دلمه ای که الان می بینید طعم ملس دارد .

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

دلمه

برنج : یک و نیم پیمانه

لپه : نصف پیمانه

سبزی دلمه پاک شده و خورد شده : ۴۰۰ گرم

پیاز : ۲ عدد بزرگ

گوشت چرخ کرده : نیم کیلو

شکر : یک پیمانه

گوجه سبز ریز : ۲۰۰ گرم

ابلیمو : در صورت نیاز سه قاشق غذا خوری

روغن : مقداری

رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق سوپخوری

پودر نعنا خشک : یک قاشق سوپ خوری

پودر سیر : یک قاشق چای خوری

پودر مرزه خشک : نصف قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم

( می توانید به جای سبزی خشک از سبزی های معطر تازه استفاده کنید )

طرز تهیه دلمه برگ مو:

ابتدا پیاز ها را پوست کنده و تمیز شسته و خرد می‌کنیم و در ماهی تابه ای که از قبل روغن در آن ریخته و داغ شده قرار می‌دهیم و پیاز ها را همراه با گوشت چرخ کرده خوب تفت می‌دهیم. بعد نمک و زردچوبه و رب گوجه فرنگی (به‌دلخواه) فلفل و پودر سیر را اضافه و در ظرف را گذاشته و می گذاریم به‌‌‌مدت ده دقیقه بپزد. برنجی را که از چند ساعت قبل خیسانده بودیم را به مواد گوشت اضافه می‌کنیم (بعضی ها برنج را کمی می‌پزند بعد به مواد گوشت اضافه می‌کنند) بعد لپه خیسانده شده را به مواد برنج اضافه می‌کنیم  سپس تمامی مواد را خوب با هم مخلوط می‌کنیم (گوشت و سبزی و لپه و برنج). نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه و هم می‌زنیم  بعد جدا قابلمه ای را  پر از آب کرده تا بجوش بیاید و در همین حین دم تمام برگ‌ها را با چاقو گرفته و زمانی که آب بجوش آمد برگ موها را داخل آب گذاشته و  در حدی که سریع رنگ آن برگشت برگ‌ها را برداشته و داخل آبکش قرار می‌دهیم و بعد از کمی خنک شدن برگ ها؛ دو تا برگ را روی هم قرار داده و با قاشق مواد دلمه را درون آن قرار داده و به قول معروف بقچه پیچ می‌کنیم . قابلمه ای را که از قبل آماده کرده بودیم دلمه را مرتب و در کنار هم بصورت وارونه قرار می دهیم و اکنون گوجه سبز ها را دور آن می چینیم و به همین صورت دلمه ها را ردیف ۲ الی ۳ طبقه روی هم می چینیم و گوجه سبز ها را لابلای آن قرار می‌دهیم پس از اینکه چیدمان تمام شد یک بشقاب چینی روی آن قرا می‌دهیم که هنگام پخت نظم آن بهم نخورد و به مدت یک ربع روی گاز قرار می‌دهیم . چاشنی این غذا ابلیمو و شکر و یا سرکه شیره می‌باشد. البته سلیقه ای ست در صورت تمایل می‌توانید روی مواد کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. در کل بعد از بخار کردن قابلمه دم کنی روی قابلمه قرار داده و حدود یک‌ساعت زیر حرارت کم گاز می گذاریم پخته و دم بکشد و زمان آماده شدن دلمه می‌توانید بصورت شکیل داخل دیس چیده و میل نمایید .  

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *